שלום, אני מציירת על קירות. לפני מס' שנים נתבקשתי מבעלת גן לצייר את הלוגו שלה על קיר הכניסה לגן. ציירתי, וכמקובל – חתמתי את שמי ע"ג הציור. לאחרונה הגן נקנה ע"י מישהו אחר והבעלים החדש מבקש ממני להשאיר את כל ציור הלוגו כמות שהוא רק לשנות את השם המופיע בציור הלוגו "מגן X" ל"גן Y "(החדש).
1. אינני יודעת אם הבעלים החדש קנה גם את המוניטין או רק פיזית את הגן. האם יש פה בעיה של זכויות יוצרים? האם זה תלוי אם נקנה המוניטין?
2. ככל שיש בעיה של זכויות יוצרים – האם עליי כציירת זה משנה או שזה רק ביחסים בין בעלי הגן (כי בסופו של יום אני רק מבצעת את הציור שנתבקשתי לצייר)?
הי רוני, לצערי לא אוכל לתת לך ייעוץ משפטי קונקרטי למקרה שלך, אך כן אכתוב באופן כללי, כי האינטואיציה שלך נכונה וכלל הייתי ממליץ לך ולכל מי שעוסק/ת בתחום הציורים המוזמנים תמיד לקבל מהמזמין הצהרות כי כל השימושים הם על אחריותו בלבד. בהצלחה! עוז
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים