שלום רב
לפני כשנתיים נכנסו לביתי ללא רשותי 3 נשים, אחת מהן אני מכירה. כי בעלה שהוא קרוב משפחה התאכסן בדירתי לאחר ששבר רגל וסולק מביתו.
השלוש נכנסו לביתי, ירדו לקומה למטה וכשניסיתי למנוע את כניסתן לחדרים הן ממש משכו אותי בכח. היה איתן גבר נוסף , כנראה חוקר שהאשה שכרה. חשוב לי לציין לא נתפסנו חלילה בסיטואציה איניטימית, הייתי בכלל בחדר אחר כשהן ירדו לקומה התחתונה.
הגבר בו מדובר עשה בדיקת פוליגרף להוכיח שלא היה לו איתי ולא עם אשה אחרת דבר. בני הגדול שהוא עם צרכים מיוחדים גם שהה בהית באותה עת וניסה לעזור לי להדוף אותן. לאחר מכן התגלה לי שהאשה הסריטה את בני ללא ידיעתו , ברחוב כשהלך לבית אביו , לא בתוך הבית שלי והקליטה אותו מדבר על בעלה. הסרטון הזה גם נשלח לאנשים שונים בוודאות.
מה אפשר לעשות?
עברו כמעט שנתיים מאז .
נורית שלום,
סעיף 2(3) לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, קובע כי צילום אדם ללא הסכמתו כשהוא נמצא "ברשות היחיד" מהווה פגיעה בפרטיות. ברוב המקרים (בהתאם לנתוני שאלתך) מדובר בבית המגורים או לרוב מקום שבו זכותך לקבוע מי יכנס ומי לא.
את מוזמנת לפנות למשרדי לצורך קבלת ייעוץ וסיוע משפטי בעניינך. 03-7700022
בברכה,
גל השחר, עו"ד
050-3883833
אותי צילמו בתוך הבית ואת בני ברחוב. לא ענית לי לגבי העובדה שהן נכנסו לביתי ירדו לקומה התחתונה למרות שניסיתי להתנגד. האם יש עילה לתביעה או לא?
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים