לפני שנה וחצי התחלתי עבודה חדשה. בתנאי העבודה הוסכם כי ההפרשות לפנסיה יתחילו רק לאחר 90 יום ממועד תחילת העסקה. תנאי זה נכתב בחוזה העבודה. לפני מיטב הבנתי משאלה אחרת ששאלתי אותך במקרה של "מטפלת לילד" במידה ויש לה כבר קרן פנסיה יש להפריש לה לפנסיה מתחלת העסקתה ולא אחרי 3 חודשים. האם חוק זה חל גם אלי? האם המעביד שלי חייב לשלם לי פנסיה מתחילת העסקתי? האם הכנסת סעיף בחוזה שההפרשות ישולמו רק אחרי 90 יום "מכסה אותו" או שמדובר בסעיף בחוזה שאינו חוקי? אני אני יכול לתבוע את ההפרשות רטרואקטיבית על השלושה החודשים הראשונים? תודה, כפיר
כפיר שלום,
התשלום חייב להיות מהיום הראשון אולם ניתן לשלם אחרי 3 חודשים רטרואקטיבית. מדובר אך ורק בדחיית התשלום ולא המנעות ממנו.
אם הסעיף בחוזה לא מדבר על רטרואקטיבי, החוזה אינו חוקי.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים