שלום רב,
אני עובדת בבנק הפועלים החל מ 11/02/07 בתאריך 09/09/08 נקלטתי כעובדת זמנית בבנק הפועלים.
במשך 5 שנים האריכו לי את החוזה העסקה.
מאחר ובבנק לא מקובל להשאיר עובד זמני מעל תקופה של 5 שנים ולטענתם אין תקנים, ביום ראשון 04/08/13 הודיעו לי על כך שאינני מקבלת קביעות ולכן ב 13/08/13 אני מוזמנת לשימוע לצורך הפסקת עבודה.
ברצוני לדעת האם לאחר שמודיעים לי שעבודתי מופסקת אני מחויבת להמשיך לעובד או אני יכולה לבחור להישאר בית ולקבל תשלום הודעה מראש ובראש שקט להתחיל לחפש עבודה?
מאחר שאני פעם ראשונה מפוטרת מעבודתי רציתי לשאול האם הפיצויים שאני עתידה לקבל זה מה שאני רואה בדוח של קופת גמל שמעסיק מפריש לי או שישנו עוד סכום נוסף לפיצויים?
תודה מראש,
שלום רב,
תקופת ההודעה המוקדמת היא זכותו של המעביד, והוא יכול לומר לך לבוא לעבודה או לשבת בבית בהתאם להחלטתו. אם תחליטי לא להגיע לעבודה, יוכל לקזז לך את התקופה מכספים שמגיעים לך.
סכום הפיצויים איננו רק מה שנצבר בקופה אלא משכורת אחרונה כפול שנות עבודה (אלא אם חתומה על סעיף 14)
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים