שלום אני ורעייתי כבר 5 שנים בהליך של פשיטת רגל יש לנו בייחד חובות של 300000 ₪ בקופה יש כבר 62000 ₪ וכנראה יכנסו עוד כ 50000 ₪ פיצויי פיטורין שאני צריך לקבל שאלתי היא האם הנאמן יוכל לקחת את כל הכסף של הפיצויים למרות שאני מובטל ומקבל דמי אבטלה? ואם כן האם יש סיכוי שאקבל הפטר אם יהיה בקופה סכום של 112000 ₪ למרות שהנאמן רוצה יותר ובכלל עד כמה חשובה המלצת הנאמן במקרים כאלו?
אייל שלום, לגבי שאלתך הראשונה, הנאמן יכול לבקש את כספי הפיצויים אבל, החוק קובע כי יש להתיר לך סכום מינמאלי להבטחת הכנסה בהתאם לטבלאות של המוסד לביטוח לאומי. לגבי שאלתך השנייה, יש לך סכום יפה בקופה, לכן יש לך סיכוי לא רע לקבל הפטר. המלצת הנאמן חשובה מאד, ברם היא מחייבת את בית המשפט. בהצלחה עו"ד אבישי אוסטרייכר.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים