אני מעסיקה מזה כשנה וקצת עוזרת בית, פעם בשבועים למשך 4 שעות (סה"כ 8 שעות בחודש).
משלם לה שכר שעה+נסיעות. בביטוח לאומי ביררתי וציינו בפני כי עלי למלא פינקס עבודה, אם אני מעסיקה אותה באופן שוטף.
מתחילת העבודה איתה היא נעלמת לתקופות ארוכות (כבר חודש וחצי לא הגיעה לעבודה, מסיבות שונות: חגלמוסלמים, לילדה יש מבחן וכו'….)
אינני משלמת עליה ביטוח לאומי כי לא רצתה למסור פרטיה וכשהתעקשתי וראיתי שאיננה יציבה לא יכולתי לשלם עבורה. ולמלא את הפנקס.
כבר חודש וחצי שהיא "נעלמה לי" ודחתה אותי מסיבות שונות ועכשיו מאיימת עלי שאתן לה מכתב פיצויים כולל הבראה וכל הזכויות.
האם עובד שלא קיים את מלוא עבודתו, ונעדר מימי העבודה שלו באופן שיטתי, זכאי למכתב פיטורים?
האם עלי לשלם לה דמי הבראה?
מהן זכויותי וכיצד אוכל לצאת ממבוי זה ?
תודה.
מירה שלום,
תוכלי לטעון כי העובדת מפרה משמעת באופן משמעותי ועל כן איננה זכאית לפיצויי פיטורים בהתאם לסעיפים 16 ו- 17 לחוק.
יחד עם זאת הבראה תהיי חייבת לשלם.
מדובר בסכומים נמוכים וכדאי לשלם ולסיים את זה.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
העובדת עובדת אצלי פעמיים בחודש , 4 שעות בכל פעם.
נדירים החודשים שבהם עבדה אצלי פעמיים בחודש (מפרה באופן חמור את ההסכם בע"פ ביננו)
כיצד עלי לחשב לה את דמי ההבראה?
שאלה נוספת- גם אם לא דיווחתי עליה לביטוח לאומי עלי לשלם עבורה?
בבקשה שמו של החוק. תודה
את צריכה לשלם גם אם לא דיווחת לביוטח לאומי.
לגבי ההבראה את פשוט מחשבת לפי חלקיות משרה. משרה מלאה היא 186 שעות אם היא עבדה פחות, זה מה שצריך להיות!
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים