שלום אני גרה בבבנין 16 דיירים 3 קומות דירתי נמצאת בקומת פרטר מינוס אחד.מחוסר מיקום ומקום הייזם יחסום לי את הכניסה לדירתי לטובת מעלית סוכם שאקבל כפיצוי דירה חדשה מהדירות שיבנה הייזם .רציתי לדעת איזה בטחונות וערבויות עלח לקבל מהייזם בכדי לגבי הדירה המובטחת. את דירתי הקיימת אצתרך למכור 10 חודשים לפני גמר הבניה ולתת את התמורה לייזם בערבות בנקאית אם לא תמכר תוך 10 חודשים יעשה חילופי דירות זה נשמע לי לא אמין .אני חוששת לצאת מופסדת מכל הכיוונים…אשמח לקבל את עזרתך …תודה מראש..
רחל שלום רב,
עליך לשים לב לעובדה שמלא המיסים בגין העסקה כאמור תחול על היזם ובגין כך ינתנו ערבויות בנקאיות מלאות.
יתרה מכך, ככל שתמכרי את דירתך לפני גמר הבניה ותעבירי את התמורה לידי היזם עליך לדאוג לקבל ערבות מלאה בשווי הדירה החדשה.
הנושא אותו את מתארת מעט מורכב לצורך הדיון בפורום זה ולכן ככל שתחפצי אשמח אם תפני אלי על מנת שאוכל להנחות אותך נאמנה.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום תמ"א 38
03-6329444
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים