שלום,
לפני מספר חודשים קיבלתי שיק מחברה כלשהי, פרעון השיק היה מבוטח באמצעות ERN בהסכם שהיה לחברה מולם.
קיבלתי מהחברה חתימה על מסמך המחאת זכויות, שבעצם מעבירה לי את הזכות לגבות את ERN במקום החברה, במקרה שהשיק יחזור.
בפועל, השיק חזר, אך כשניסיתי לתבוע את המבטחת – התברר לי לתדהמתי שהביטוח הזה הינו לבעל העסק בלבד. לטענתם המחאת הזכויות היא נגד ההסכם שיש להם עם הלקוח, ורק הלקוח (החברה שנתנה לי את השיק) יכולה לתבוע מהם את פרעונו, שיתבצע – איך לא – בהפקדה לחשבון שלהם בלבד.
הבעיה היא שהחברה הזאת לא משתפת איתי פעולה, עקב סכסוך בלתי קשור, ואני לא יכול להיעזר בה על מנת לגבות את חובי.
השאלה שלי אליכם היא, האם זה שהם כותבים בהסכם מול הלקוח שהביטוח הוא רק מולו – אכן שוללת ממני את היכולת להשתמש בהמחאת הזכות שיש לי, ואשר עליה סמכתי כל הזמן?
באין חוזה ההתקשרות בין אי אר אן לבין הספק בפני, אין בידי להשיב על שאלה זו.
ברור שביכולתך לתבוע את מושך השיק ואת הספק שהסב לך אותו.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים