שלום רב,
עבדתי 5 חודשים ופוטרתי. אני מתגוררת באזור הצפון ועבדתי באזור המרכז. המשכורת עד עכשיו התקבלה בשיקים ב-15 לכל חודש (דבר אף הוא שאינו חוקי, לפי החוק משכורת צריכה להיות משולמת עד ה-9 לחודש וכמובן לא בשיק שנפרע רק , קרי רק ב-18 לחודש למעשה המשכורת נראית בבנק). משכורת חודש אוקטובר שהייתה אמורה להיות משולמת בתאריך 15/11/2014 נשלחה בדואר רק בתאריך 01/12/2014 והגיעה רק בתאריך 07/12/2014 לאחר אינספור טלפונים למעסיק. משכורת חודש נובמבר שהייתה אמורה להיות משולמת עד לתאריך 15/12/2014 נשלחה בדואר רשום אף היא בתאריך 22/12/2014 ופרעונה היה רק ל-15/01/2015. האם אני יכולה להגיש תביעה בגין הלנת שכר? והאם יש לי סיכוי לתביעה?
שנה שלום,
את אכן צודקת בהתאם לחוק, אולם לצערי, בתי הדין לא נוטים להעניק פיצוי בגין הלנת שכר ועל כן מדובר בתביעה מיותרת.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים