שלום רב,
אני עובדת בחברת אבטחה מזה כשנה.עבודה הינה במשמרות חוזה עם 5 ימי עבודה בשבוע כולל שבתות וחגים.
הוצאתי מחלה מיום ג' עד יום שבת כולל .סה"כ 5 ימים.באותו שבוע גם עבדתי בימים א' ו ב'.
לפי מה שאני מכירה היו אמורים לשלם לי על 4 ימים בפועל .
המעסיק שלי שילם לי רק עבור 3 ימים (2 משולמים בפועל) בטענה שבגלל שעבדתי ימים ראשון ושני הם נותנים לי לנצל רק 3 ימי מחלה כי אני אמורה לעבוד בשבוע רק 5 משמרות.
אף פעם לא נתקלתי בזה שזכות לניצול ימי עבודה מחושבת לפי כמות המשמרות.שאלתי היא האם זה חוקי שהם מקצצים לי יומיים מחלה באופן כזה ונותנים לי לנצל רק 3 ימים מתוך ה5 הגשתי בטענה כזאת שאני יכולה להגיע רק למכסה של 5 ימי עבודה בשבוע .
כמו כן נאמר לי שגם אם לא היתי עובדת באותו שבוע ופשוט מגישה נגיד 14 ימי מחלה הם היו נותנים לי לנצל רק 10 ורק על הימים האלה יעשה חישוב של מה משולם ואיך(יום ראשון לא יום שני ושלישי 50% ואחריהם ב100%)
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים