הוגשה נגדי תלונה על הטרדה בטלפון. זומנתי לחקירה ע"י הודעה טלפונית והתייצבתי למחרת.האם חובה להתייצב או שצריך זימון בכתב ? לגבי ההאשמות שיוחסו לי טענתי להגנה עצמית עקב פוסט טראמה (יש אישורים רפואיים). כלומר כל פעם שיש לי סיוטים כתוצאה מהתנהגות עבר של המוטרד כלפיי וכלפי אחרים/אחרות , נהגתי להתקשר אליו ולהשאיר לו הודעות בגנות מעשיו . סיפרתי זאת לחוקר. שהתייחס בזילזול מוחלט , חזר ואמר שאין לו זמן לחקירה שמתארכת יותר מהמצופה אך בכל זאת לקח אי אילו מסמכים שהגשתי לו לגבי מעשיו הפליליים של המוטרד.
לבסוף הוחתמתי על כתב ערובה, נלקחו ממני תביעות אצבעות וידיים וצילום משטרתי.
מה ההשלכות של הליך כזה ? האם כרגע יש לי רישום פלילי ? ומה זה אומר? האם אפשר למחוק זאת? זה היה במשטרה ללא משפט וללא עו"ד. האם יש כאן אשמה פלילית ומה זה אומר?
האם אפשר לערער ולבקש בדיקה של פסיכיאטר שאוכל להסביר את כוונתי להגנה עצמית כי זאת ריאקציה מאוחרת למשהו שהתרחש בעבר ?!
האם במשטרה ביכלל יטרחו לחקור את טענותיי לגבי פשעיו של המוטרד ?
איך אפשר לדעת אם התיק נסגר או שהחקירה נמשכת ?
מצפה לתגובה
בתודה
א.א.
נחקרת באזהרה, פתחו לך תיק וכרגע הוא מוגדר כתיק פתוח עד אשר יקבלו החלטה האם להגיש כתב אישום או שלא. למשטרה יש חובה לבדוק טענותיך לעומק ואם היא לא עשתה כן זה יפגע בה במסגרת הליך פלילי – אם יהיה. ניתן לעשות 2 דברים : להמתין ולראות מה יעלה בגורל התיק ועל כך תקבל החלטה הביתה או לשכור עו"ד אשר ינסה לסגור לך את התיק וישטח את כל טענותיך בפני היחידה החוקרת.
אתה מוזמן ליצור עמי קשר להמשך ייעוץ/פגישה אישית
עו"ד ערן צלניקר
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים