שלום רב
לפני מס ימים קניתי חולצה , ושחזרתי הביתה התטחרטתי התקשרתי למוכרת ואמרתי לה שאני רוצה להחזיר את החולצה האי אמרה לי אין בעיה תבואי מחר אולי תמצאי משהו אחר אם לא אני יחזיר לך את הכסף .
למחרת החזרתי את החולצה ביקשתי את כספי היא אמרה לי שהחזר יועבר לחשבון הבנק תוךך מס ימים , התקשר אלי משהו מהחברה ואמר לי שעל פי חוק הוא מקזז לי 5% מהסכום ( מדובר ב60 שח בסה"כ ) ומותר לו עד שבועיים כך על פי חוק אני בדקתי לא מצאתי שום תקנה שאומרת מה שהוא טוען .
שאלתי האם אכן כך קובע החוק קיזוז 5% מערך הקניה העברה לבנק עד שבועיים מיום החזר המוצר ?
מה ניתן לעשות במצב כזה
אגב אין כל שילוט בחנות לגבי אי החזר כספי
תודה מראש
דינה
למיטב ידיעתי אינה קיימת על פי התקנות. ככל הנראה הם ביקשו לקזז את העמלה הכרוכה בביצוע ההחזר. מה שניתן לעשות הוא לתבוע (בכל מיני הליכים אפשריים). הבעיה היא שבעלי העסק מסתמכים על זה שבסכומים כאלה לא תמהרי להגיש תביעה.
בברכה,
עו"ד שרית לנגה יצחקי
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים