שלום, לאחרונה התברר לי בתלוש המשכורת שלי שהחזרי הנסיעות שהמעסיק שלי אמור לשלם לי אינם תואמים את התעריף האמיתי שהוא מחויב לשלם לי, ובנוסף התברר לי שזוהי בעיה שהועלתה אצל מספר עובדים נוספים. רציתי לבדוק האם קיימת פירצה בחוק שמאפשרת את הצורה שעל פיה הם משלמים לי או שזוהי עבירה על החוק-
הם לוקחים תעריף של חופשי חודשי 235 שח בחודש ומחלקים זאת ל25 ימי עבודה(משרה מלאה), כך שבכל יום עבודה אני אמורה לקבל 9.4 שח ליום לנסיעות. כשבפועל אני משתמשת ב4 אוטובוסים ביום(2 לכל צד) כשהתעריף של כל אחד מהם הוא 6.6 שח.(משמע 6.6 כפול 4=26.4 שח ליום לנסיעות)
בפועל אם אני עובדת לדוגמא 5 פעמים בחודש משולם לי עלפי התעריף הבא-(5 ימים כפול 9.4 שח ליום=47 שח לחודש) במקום לשלם לי (5*26.4=132 שח ליום)
מה אני אמורה לעשות אם פניתי למעסיק שלי וזוהי התשובה שקיבלתי!?
יעל שלום,
תשלום דמי הנסיעות צריך להיות בהתאם להוצאה בפועל, אולם לא יותר מהמקסימום היומי 25.2 ש"ח ליום, ובחישוב חודשי לא יותר מחופשי חודשי ככל שיש שם חופשי חודשי.
אם הוא משלם לך חודשי ולא חורג מעלות החופשי חודשי אין בעיה.
אם הוא משלם יומי ויוצא פחות מעלות החופשי חודשי בגלל החישוב הנמוך הוא לא משלם כדין.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים