שלום,
קיבלתי מכתב לבית שבו רשום כי אני מוזמן לחקירה.
כמה בעיות:
1)אין לי מושג בכלל על מה מדובר. כשהתקשרתי אליהם אף אחד לא היה מוכן לומר לי על מה מדובר ואיימו שאם לא אגיע יוציאו צו מעצר.
2)הזמינו אותי בכלל לבוא בירושלים, ואני גר באיזור המרכז. כבר המון זמן לא הייתי בירושלים.
השאלות:
1)האם אני חייב ללכת לחקירה הזאת? מומלץ להגיע?
2)מה יכולות להיות הסיבות שיזמנו אותי דווקא בירושלים?
3)איך להתנהג בחקירה? לשמור על זכות השתיקה?
4)האם נפתח נגדי תיק פלילי? האם זה יכול לפגוע בי המשך?
תודה רבה.
ראשית כל אתה חייב ללכת. זימון רשמי מהמשטרה להבדיל מזימונים בטלפון אכן מחייבים.
ככל הנראה מדובר באירוע שבו אתה חשוד או שהיית עד או ששמך עלה במסגרת החקירה. ככל הנראה מקום האירוע היה באיזור ירושלים ולכן החקירה מנוהלת שם
מבחינת התנהגות בחקירה – קשה לומר כרגע כיצד עליך להתנהג. אנחנו לא יודעים אם תיחקר באזהרה וכחשוד או כעד רגיל לכל דבר ועניין.
ייתכן וטוב תעשה אם תיוועץ בעו"ד פלילי טרם החקירה
עו"ד ערן צלניקר
האם אני יכול להגיע לחקירה, לשמוע את החשדות, ואז לבקש ייעוץ של עורך דין לפני ההמשך של החקירה?
תודה.
היה ותיחקר כעד "רגיל" אז אין כאן עניין של חשדות. האופציה השנייה שתיחקר כחשוד. יזהירו אותך ויקריאו לך את זכויותיך. אחת מהן היא הזכות להיוועץ בעו"ד. כעיקרון תוכל לבקש ייעוץ לפני חקירה אבל מנסיוני אף שוטר לא יחכה עד שהעו"ד יגיע לתחנה וברוב המקרים הם מאפשרים לשוחח בטלפון בלבד. וגם אז השיחה לא נינוחה וכל הזמן עומדים לך על הראש. תתעקש לראות עו"ד לפני החקירה – אולי זה ילך
עו"ד ערן צלניקר
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים