שלום ,
בצו רישום הבית המשותף בו אני גר (הצו – בפנקס הבתים המשותפים שהוצא ע"י המפקחת על רישום המקרקעין) נרשמה החלוקה של כל דייר ברכוש המשותף .
האם הוצאות התחזוקה ושיפוץ הרכוש המשותף צריכות להתחלק ע"פ חלוקה זו ?
תודה
עפ"י חוק המקרקעין כל הוצאות ההחזקה והשיפוצים של הרכוש המשותף אמורים להתחלק עפ"י שטח הרצפה בדירתו של כל דייר המשותף והם נגזרות מחלקו ברכוש המשותף המפורט בצו רישום הבית המשותף.
תודה על התשובה.
בצו הרישום וכן מהתשריט שהוא חלק אינטגרלי ממסמכי הרישום מופיע בבנין בו אני גר סה"כ שטח הריצפה במ"ר לכל דייר שכולל גם את שטח המחסן שלו (שטח המחסן מופיע ומצוין כעמודה וחלק מסה"כ שטח הריצפה) . בנוסף ובניפרד מצוינות לכל דייר הצמדות (חניה מרפסת וכו,).ללא המחסן.
האם למרות ששטח הריצפה לכל דייר מכיל את שטח המחסן (לכל דייר יש בבלוק שלי מחסן בגודל אחר) עלי לחשב את חלוקת ההוצאות ע"פ שטח הריצפה שמופיע פחות שטח המחסן ? או לחשב את שטח הריצפה כולל המחסן לכל דייר ?
בצו הרישום בעמודה תאור הדירה מופיע לכל דייר כ"דירה+מחסן" ובעמודת הצמדות לא מופיע המחסן.
לדוגמא דייר שמצוין לגביו בצו הרישום בעמודה שטח ריצפה שטח של 100 מ"ר ומתוך זה מחסן של 8 מ"ר אזי שטח הריצפה שיחושב לגביו אחוז ההוצאות זה 92 מ"ר מסה"כ שטחי הריצפה ללא המחסנים של כל דיירי הבית ?
או שאחוז ההוצאות יהיה יהיה 100 מ"ר מסה"כ שטחי הריצפה של כל הדיירים כולל המחסנים ?
אודה לך על ההתיחוסות לפרטים.
ההוצאות הן עפ"י באופן יחסי על פי שטח הרצפה של הדירה שלך משטחי הדירות בכל הבנייין
כל אדם אמרו לשלם לפי שטח היחסי שזל דירתו משטח כל שטחי הדירות בבית המשותף
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים