שמי מירי. לפני שלושה חודשים מסרתי בעל פה את הודעת התפטרותי ממקום העבודה שבו עבדתי עד אותו זמן-שבעה חודשים בלבד. ההתפטרות בפועל היתה ממש עכשיו- בתחילת יולי.
במכתב ההתפטרות ציינתי את עובדת התפטרותי ושתכנס לתוקף ממחרת וזאת לאחר!! היודעה מוקדמת כחוק וכן זמן נוסף למציאת מחליפה עבורי.
המעבידה החליטה להוריד לי את כל ימי החופשה בגין ימים שאני חייבת למערכת מכייון שההודעה המוקדמת לא היתה בכתב…כשלמעשה כולם ידעו שאני עוזבת, ואף המעבידה ביקשה עזרה ממני במציאת מחליפה עבורי( קרי- ההנהלה ואף צוות העובדים ידע…!)
אני כרגע נורא חסרת אונים- כי הבנתי שעל פי החוק היתי צריכה להוציא את מכתב ההודעה המוקדמת בכתב. אם כי מטרת ההודעה היא לאפשר למערכת התארגנות נאותה למציאת עובד חלופי ואת זה עשיתי, גם עשיתי…!!
המעבדיה באופן כללי- מנסה אצל כל עובדיה למצוא פרצות להורדה וחוסר תשלום…וכרגע ניכר שהצדק איתה- למרות שהודעתי שלושה חודשים מראש!!
מה לעשות…?
אשמח לתשובתך..
שבת שלום ותודה רבה
מירי
מירי שלום,
עניין הכתב של ההודעה המוקדמת הוא רק לצורך הוכחת המועד.
ככל שתצליחי להוכיח שהודעת מראש על ההודעה המוקדמת לא יוכלו להוריד לך אותה.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים