שלום רב, מכרתי מקרקעין ועוה"ד שערך את ההסכם לא הגיש מסמך אחד, בו מצויין שאת כל המיסים משלם הקונה, למיסי מקרקעין (מסמ"ק). הוא גם הורה להם להעביר את כל המסמכים המיועדים לי דרכו. כך- הודעות התשלום שיצאו עבורי עוכבו אצלו (ואני לא ידעתי מכל זה והייתי משוכנע שאין כל בעיות בתחום זה). פתאום נוכחתי שעוקלו רכבי, קוזזו החזרים שהגיעו לי ממס הכנסה וממעמ ועוקלו חשבונות הבנק שלי. האם עלי לתבוע את המסמ"ק על פי חוק לשון הרע על שלא בדקו שהתראות לפני העיקול הגיעו לידי או לתבוע את עוה"ד שגרם לזה (והוא, הרי לא עיקל לי דבר, אלא רק גרם לכך שהמסמ"ק יעקל) או לתבוע את שניהם. אנא צשובתכם בהקדם. תודה.
ושאלה נוספת – האם יש אפשרות להגיש בגין הארוע הנ"ל תביעה פלילית-אזרחית כנגד עוה"ד? ושוב תודה.
יהודה שלום! בעקרון ניתן להגיש תביעה נגד אדם או רשות תביעה אזרחית. לנושא פלילי, התובעת היא המדינה כגון משטרה. התיק שלך מורכב- אתה צריך לקבוע פגישה עם עו"ד ולשבת איתו על התיק, להראות לו את כל המסמכים, ישנן לא מעט שאלות שמין הראוי לשאול אותך ולברר. בהצלחה אבישי אוסטרייכר, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים