שלום רב, אימי גרה איתי בחודשים האחרונים עקב אי יכולתה לגור לבד ולטפל בעצמה (ביטוח לאומי נתן לנו את מקסימום השעות האפשרי למטפלת).
אני מעוניינת להגיש בקשה לאפטרופוסות על אימי עקב המצב (התחלה של דמנצייה), לצערי אין ביכולתי להרשות עורך דין שיעזור לי לבצע את התהליך. הבנתי שאני
יכולה לבצע את התהליך בעצמי מול בית המשפט.
לי יש אח ואחות נוספים שאינם בקשר איתנו כלל, ומהאח יש צו הרחקה הדדי גם מולי, וגם מול אימי הקשישה.
להבנתי אני נדרשת לכתב הסכמה מצדם כדי לקבל אפטרופוסות, אך הם לא מעוניינים כלל בקשר איתנו, ויכול להיות מצב שאפילו יתנגדו דווקא.
מה ניתן לעשות במצב זה?
אודה לתשובה.
היי,
יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה ולהגיש בקשה למינוי אפוטרופוס גוף ורכוש או אחד מהם ולנמק את הסיבה הרפואית שיש לקבוע כי אמך היא חסוי שזקוק לאפוטרופוס שינהל את ענייניה ומדוע את הכי טובה לשמש כאפוטרופוסות עליה לטובתה וכן לצרף מסמכים רפואיים מתאימים.
עו"ד אביב סטרול מנהל פורום משפחה .
לקביעת פגישה במשרד ניתן להתקשר לנייד: 052-5407233
מה קורה במצב ובו הם לא מעוניינים לחתום?
עובר להכרעת בית המשפט לענייני משפחה.
עו"ד אביב סטרול מנהל פורום משפחה .
לקביעת פגישה במשרד ניתן להתקשר לנייד: 052-5407233
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים