שלום שמי נעה ואני עובדת בחברה אשר מעסיקה את עובדיה במיקור חוץ לחברות אחרות בשוק,
מיקום המשרדים של החברה נמצא באיזור המרכז, ומכיוון שאני מתגוררת בצפון הועסקתי במסגרת העבודה בחברה בצפון, לפני כחצי שנה יצאתי לחופשת לידה והודעתי על כך מראש, וכעת אני נמצאת בסיום חופשת הלידה והודיעו לי כי החברה בצפון תוכל להעסיקני רק בעוד כחודש, ונכון לחודש הקרוב אצטרך להגיע למשרדים בת"א ולעבוד שם, החברה אינה מוכנה לממן את העליות הנוספות כתוצאה מהגדלת המרחק כ 100 ק"מ נוספים ממקום העבודה האחרון ואינה מוכנה לממן את השעות בתור חלק משעות העבודה. המעסיק המליץ לי להאריך את תקופת החל"ת.
1. האם המהלך חוקי?
2. האם זה נכון כי הגדלת המרחק כה רב אינו הגיוני להגדלת הוצאות הנסיעות (אני מקבלת מינימום ע"פ החוק 600 ש"ח בחודש).
אשמח לתשובה בנושא וכן לעיצה טובה.
בברכה.
נעה.
נעה שלום,
המהלך בהחלט אינו חוקי שכן מהווה שינוי של התנאים שהיו לפני ההריון.
בהגדלת המרחק יש שינויים רבים למעט העלויות והתהליך איננו חוקי.
היייתי ממליץ לפנות ביעוץ אישי דרך האתר על מנת לבחון כיצד תוכלי לפעול כנגד המעסיק.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים