אמא שלי עובדת בגן ילדים פרטי כבר כשנתיים. אתמול מנהלת הגן הודיעה לאמא שלי שהגן הופך מגן פרטי לחברה או משהו כזה, נתנה לאמא שלי למלא טופס 101 ואמרה לציין תחילת עבודה 1/9/13.
שאלתי היא
1 – למה שהיא תבקש מאמא לציין שהיא התחילה לעבוד לפני חודש כאשר בפועל היא עובדת כבר כשנתיים?
2 – אם זה חוקי, על מה זה יכול להשפיע, פנסיה, פיצויים, תנאים וכו'?
תודה
יש משמעות רבה לשינוי הוותק, שכן כל הזכויות הן בהתאם לוותק.
יחד עם זאת, ככל הנראה השינוי יהיה לא רלוונטי, שכן בכל תביעה לבית הדין הוא יקבע כי מלוא תקופת העבודה רלוונטית לעניין הוותק.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
אפשר להחשיב כפיטורים מעבודה והעסקה מחדש? אם כן, אז היא חייבת לקבל את כל מה שהבן אדם שפיטרו אמור לקבל, נכון? האם כשיפטרו אותה בעתיד, השנתיים שהיא עבדה לפני זה ייחשבו לצורך חישוב פיצויים?
במקרה הזה, אמא שלך יכולה לבקש שיפטרו אותה ויעסיקו מחדש. במקרה שכזה היא תקבל את כלך הזכויות עכשיו והוותק לא יחשב.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים