שלום רב
בעוד שבוע אני מסיים חוזה בדירה שכורה. בחוזה מצוין שעלי להחזיר את הדירה כפי שקיבלתי אותה למעט בלאי סביר. קיבלנו את הדירה לאחר צביעה מחדש. כעת אני צובע את הדירה בכדי להחזירה למצבה הראשוני. אך יש מספר דברים שבעלת הדירה דורשת ממני לתקן שבעייני הם לא באחריותי:
1. קילופי צבע וטיח מהתקרה – לא נגרמו משום פעולה שאני עשיתי.
2. לפני מספר חודשים היה פיצוץ בדוד המים של הדירה ובמשך מספר שעות הייתה נזילה בתוך התקרה. מתחת לדוד הצטברה רטיבות גדולה שיצרה קילופי צבע, טיח וכתמים צהובים על כל התקרה. בשיחת טלפון לאחר המקרה סוכם שבעלת הבית תתקן את הנזק כאשר התקרה תתייבש. מאז לא הזכרתי את הנושא שוב, כי לא ממש הפריע לי והנזק לא תוקן. כעת היא דורשת ממני לבצע את התיקון.
3. במהלך השנה התבצע שיפוץ חיצוני בבניין. כתוצאה מהשיפוץ נותרו כתמי השפרצה רבים של צבע וטיח בשתי מרפסות הדירה. אני התרעתי על כך לבעלת הבית והיא אף הגיע לראות את הנזק. אך כעת רוצה שאני אתקן.
האם כל אלו לא נכללים תחת ההגדרה של בלאי סביר שאינו באחריותי לתקן?
תודה רבה ושבוע טוב
רצוי שתגיעו להסכמה. מהתיאור שלך אני מניחה שלא מדובר בתיקונים גדולים ומהותיים ולכן חבל לבזבז אנרגיה ולריב. אגב, אם בעלת הבית מבוטחת- היא יכולה גם להפעיל את הביטוח לתיקונים השונים, אם הנזקים נגרמו מנזילה וכו'. אתה יכול להציע לה לפעול כך. בברכה, רונית רוטלוי, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים