שלום,
בחודש הבא אני ובן זוגי צפויים להתחתן. יש ביננו פעם כלכליים מבחינת הון כספי (אין נכסים, רק פער בחשבונות הבנק).
אני מתלבטת – האם יש צורך לעשות הסכם ממון? האם כל הכסף שבחשבון הבנק שלי כעת, הוא שלי ורק כסף שיכנס החל מהחתונה הוא שייך לשנינו.. ?
יש קופת גמל שאבא שלי פתח על השם שלי לפני שנים רבות עם כסף רב – מה לגביה ?
האם יש פתרון נוסף שהוא לא הסכם ממון ?
למשל אם אפתח כעת חשבון בנק ששם אשים רק את החסכונות שלי ואת החשבון השוטף שלי אנהל בחשבון אחר.?
תודה !
הדרך הטובה יותר להבטיח שמירה על הפרדה רכושית, לגבי נכסים שנצברו לפני הנישואים, הנה באמצעות הסכם שיקבע זאת במיוחד.
בהתאם לדיןו החל, נכסים מעין אלה ממילא הם רכוש נפרד, ואולם היה וניתן ייהיה להצביע על כך שהנכסים הנ"ל "התערבבו" בהון המשותף, יכולה לקום טענה כי עסקינן ברכוש משותף.
אני מציע לשלב בין הסכם שקובע את הדברים באופן ברור ואף לדאוג להפרדה ממשית של הנכסים הנ"ל.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים