בס"ד
שלום רב,
אני עובדת כ-5 וחצי שנים כעובדת מן המניין בקופת חולים כללית.
בתחילה הועסקתי דרך חברת כוח אדם ולאחר כשנה (כאשר נכנס החוק שצריכים לקלוט עובד לאחר 9 חודשים) פוטרתי ומיד הועסקתי דרך חברת מיקור חוץ שבשונה מחברת כח האדם זוהי חברה שמספקת שירותים (כמו חברות ניקיון, שמירה וכו'..)
מנכ"ל הקופה כנראה לא ידע שכך מחלקת משאבי אנוש נהגה והורה על פיטורים או קליטה לקופה במיידית של כל העובדים שהועסקו בדרך זו. אדגיש שבמשך כל הזמן עבדתי תחת אותה המחלקה ותחת אותה המנהלת והקשר הישיר שלי הוא עם אותה המנהלת בכללית ולא עם חברת כח האדם שבעיקרון משמשת כ"צינור" בלבד להעברת המשכורת. האחראים עליי והעובדים שבסמוך אליי הם עובדי קופה. רציתי לדעת האם מבחינה חוקית הם מחויבים לקלוט אותי או שנהגו באופן חוקי?
מהם הטענות המשפטיות שבשמן אני יכולה להיעזר ע"מ שלא אפוטר? האם ניתן לתבוע על העסקה כזו?
עדן שלום,
לפי מה שאת מתארת, למרות שהוגדרת כמיקור חוץ, היית בפועל עובדת קבלן, ועל כן, כל זכויותיייך צריכות להיות בהתאם לכך ובהתאם לקליטה בחברה.
הייתי ממליץ לך לעשות שימוש ביעוץ אישי כדי לקבל ליווי על מנת שלא תפוטרי.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים