שלום אני בת 18 ההורים שלי התגרשו שהייתי בגיל 4 ואבא שלי שילם כל חודש 1000 ש"ח יש לי קשר עם אבא שלי אבל לא ממש טוב שהייתי קטנה פעם בשנה הוא היה מבקר אותי אבל שהגעתי לגיל 18 פתאום הוא התחיל להתקשר אלי ולשלוח לי הודעות בהתחלה זה היה מוזר אף פעם לא ביקשתי ממנו כלום ולאא ממש הרגשתי שיש לי אבא אבל השנה יש לי מסע לפולין ושביקשתי ממנו ישעזור לי לשלם חלק מהתשלומים הוא אמר לי בסדר אבל מתי שהתקשרתי אליו הוא סינן אותי ונעלם בסופו של דבר אמא שלי שילמה את הכל רציתי לדעת עם אני יכולה לתבוע אותו למזונות עד גיל21 כי עוד מעט אני גם מתגייסת למרות שזה לא היה רשום בהסכם הגירושים שלו ושל אמא שלי ?
מזל שלום.
ברמה העקרונית, מזונות קטינים הנם זכות עצמאית של הקטין (גם אם הנושא הוסדר במסגרת הסכם הגירושין) ובמקרים מסוימים, אף ניתן לראות בתביעתם כתביעה ראשונית למזונות. לצורך כך, אני מציע לקבל ייעוץ מקצועי בדבר סיכויי התביעה (בשים לב להסכם הגירושין של ההורים והגיל שלך).
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים