הוריו של בן זוגי נתנו לו הון עצמי מסוים לרכישת דירה, והוא אכן רכש אותה במשכנתא משותפת איתם. כעת, הוא מעוניין שבמגורים משותפים אני אירשם איתו כנוטלת משכנתא, אבל שהדירה לא תירשם על שמי, לפחות בהתחלה. הוא מציע שאשלם משכנתא, ובמקרה של פרידה- תוחזר לי רק מחצית מהסכומים ששילמתי כמשכנתא.
לטענתו, זה הוגן, כי אחרת היינו שוכרים דירה, ואם היינו נפרדים, לא הייתי מקבלת כלום חזרה. הסכומים שלא מוחזרים אליי הם לשיטתו "דמי שימוש".
אני מנגד חושבת שכל הסכומים ששילמתי כמשכנתא צריכים לחזור אליי, כי אחרת אני מעשירה אותו, והוא לא נותן לי כלום. אני גם לא חושבת שיש דמי שימוש אם גרים יחד.
היי קסם,
מציע כי הדירה תירשם על שמך ועל שם בן זוגך בחלקים שווים ותערכו הסכם ממון שבו יוחרג מהרכוש המשותף ההון העצמי שקיבל במתנה וההפרש יחולק ביניכם באופן שווה במדיה ויחול קרע ביניכם ותבקשו לפרק את השיתוף בדירת המגורים.
להמשך פגישת ייעוץ ניתן לפנות בנייד: 052-5407233.
עו"ד אביב סטרול – מנהל פורום משפחה.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים