שלום, דודה שלי (גרושה ללא ילדים) גרה אצל אמי מזה כ- 3 שנים. היא חולת לב ומעשנת כבדה למרות המחלה ולפני יומיים אושפזה בבית החולים בטיפול נמרץ בשל קוצר נשימה שהסתבך מאוד.
לדודה שלי יש עוד 2 אחים ואחות אחת שהיא לא ממש בקשר אתם ואמא שלי מסוכסכת איתם מאוד(צו הרחקה וכוו'). חשוב לי לציין שלאמא שלי אין אפורופוס על אחותה והיא רק גרה אצלה. האם אמי חייבת לדווח לאחים על פי חוק שאחותם נמצאת בבית חולים? האם הם יכולים לתבוע את אמי על כך שהיא לא שיתפה אותם? הם טיפוסים מאוד מפוקפקים והחשש של אמא שהם יגיעו ויעשו בלאגן בבית החולים ולא יתנו מנוחה לחולה. מה אתה מציע לעשות? תודה.
שלום ליקי,
כל עוד לא התמנית על פי דין כאפוטרופסית אזי אין לך חובה חוקית על פי דין לעשות דבר. השאלה היא רק מוסרית. שימי רק לב לזה שאמך לא תתחייב ותקח על עצמה התחייבות לטיפולים וכיוצ"ב
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים