שלום רב
רכשתי דירה מקבלן – תאריך מסירת המפתח בחוזה 31.05.17.
בסוף חודש מאי קיבלתי דואר רשום על דחיית המועד ב 60 יום.
הקבלן טוען כי המסירה נדחת בגלל חברת חשמל וכל יתר האישורים מוכנים לאיכלוס (שקר).
במהלך השבוע האחרון פניתי לכל הגורמים (עיריה, ועדת תכנון, חברת חשמל תאגיד המים רשות העתיקות)
התשובה שנמסרה ע"י כולם – תיק 4 ריק הקבלן לא הגיש כלום. חברת חשמל מציינת כי הקבלן חתם על הסכם רק בסוף חודש אפריל ולהם יש חצי שנה למסור לו את הבניין/אתר. (הכל מתועד במסמכים שהגיעו עלי ע"י הגורמים).
ביום שישי 30.06.17 – יסתיימו 30 ימי עיכוב (בחוזה מצויין כי על הקבלן להודיע לי 30 יום לפני קבלת מפתח) – טרם הגיע מכתב מהקבלן, ומבדיקתי מובן לי כי לא תהיה מסירה בחודשים הקרובים.
מה החוק אומר : האם אני אמורה לקבל מכתב מהקבלן לגביי דחיה נוספת ? כמה זמן לפני ? היכן ניתן לראות/ לקרוא בנוגע לחוק זה ?
אני אבודה כי אין לי בית – אנא השב לי בבקשה תודה רבה
ניצב שלום,
אפנה אותך לסעיף 5א לחוק המכר דירות, שם תמצאי את הפיצוי המגיע לך – שכ"ד של 150% משכר הדירה המקובל באזורך.
ככל שתבחני בהסכם יתכן וזה לא הסעד היחיד שעומד לרשותך,
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין ותמ"א 38
03-6329444
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים