שלום רב,
להלן המקרה- לפני מס' חודשים גרמתי לתאונה עם נפגעים (רק אני נפגעתי) עם רכב אחר ונשלח אליי כתב אישום על אי מתן זכות קדימה וגרימת תאונה. חשוב לציין כי אין לי כלל עבירות קודמות, נהגת 6 וחצי שנים. אתמול בצהריים עצר אותי שוטר עם אי עצירה בתמרור עצור ונתן לי דוח של 250 ש"ח ן-4 נקודות (אותו עבירה בדיוק כמו בתאונה). השוטר טען כי התובע לא יכול לראות עד שאשלם או עד 90 יום. קבעתי פגישה עם התובעת על מנת לסגור עסקת טיעון עוד פחות מ-90 יום, וגם המשפט הוא עוד פחות מ-90 יום השאלות שלי הן:
1. האם התובעת יכולה או לראות את העבירה המדוברת (הדוח שניתן לי אתמול) במחשב לפני ה-90 יום במידה ולא אספיק לשלם עד אז, ואז הדו"ח לא יגביר את חומרת העונש כפי שאני חוששת שיעשה.
2. במידה והיא כן רואה- מה אתה צופה יהיה העונש במקרה כזה?
בתודה מראש,
יסמין.
שלום,
למעשה לשאלתך הראשונה, אם הדו"ח לא ישולם לא ניתן יהיה "לראות אותו" (אגב, על אותו המשקל אם תבקשי להשפט לא "יראו" אותו). בכל מקרה זה לא מה שהיה משנה את התמונה בצורה קיצונית.
לעניין הפגישה עם התובעת. את חושבת שאת תייצגי את עצמך טוב יותר מאשר עורך דין?
אם הרשיון שלך לא הכי חשוב לך ואת בבעיה כספית זה יכול להיות פתרון דחק. בכל דרך אחרת גשי לטיפול מקצועי.
לא אוכל לצפות את העונש ללא שראיתי את הנסיבות בתיק וכתב האישום. בין השורות ולמרות שלא מסרת מספר נתונים חשובי, נראה שתקבלי הצעה לפסילה של 3 חודשים מהתובעת. אבל זאת הערכה לא רצינית כיוון שאני חייב לראות את החומר קודם שאסצע ההערכה.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים