א. כבעל דירה בבניין משותף אני רוצה לעיין בספרי החשבונות של ועד הבית. האיש המשמש כוועד הבית שנים רבות-מסרב כבר הרבה זמן גם לי וגם לפונים אחרים.
האם הוא חייב להראות לי את המסמכים החשבונאיים-לא רק האחרונים?
ב. בבניין מספר רב של דיירים. אותו איש ועד דאג מיזמן-באישורים מתאימים-לבנות מספר מחסנים לבעלי דירות שהיו מוכנים לשלם עבור בניית המחסן לכל אחד ששילם על כך.
הבניין עדיין לא רשום בטאבו אלא בספרי חברת בניה גדולה (רסקו). החברה פועלת להעביר את הדירות והמחסנים בטאבו.
היא פונה כבר מעל חצי שנה לאיש הועד הנ"ל לקבל רשימה כל דירה ומספר המחסן שלה (במידה ויש מחסן לדירה זו).
איש הועד כל הזמן מתחמק. כיצד אפשר לאלצו להמציא את הרשימה לחברת הבניה?
בניית המחסנים נעשתה לפני יותר מ-20 שנה והנתונים כנראה ישנם.
ראשית נציגות מחוייבת להמציא את כל המסמכים. לעניין המצאת המסמכים לחברההקבלנית עליו לעשות כן באופן דחוף- הינך יכול לבקש לזמן אסיפת בעלי דירות דחופה שתחייב אותו להמציא את הנתונים ו/או לפנות למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך בתביעה לצו עשה אשר תחייב אותו להעביר את המסמכים לחברה הקבלנית
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים