רכשתי דירה מקבלן ועכשיו , לפני מעמד מסירת מפתח דרשתי שאביא מהנדס בדיקות למציאת ליקויים וסיכמנו על מועד. ( לא יצא לי מעולם לבקר בה לפני-כן)
למרות בקשותיי להגיע לפני המהנדס ע"מ לוודא שהדירה שטופה ונקיה מספיק ע"מ שהוא יוכל למצוא את מירב הליקויים בקלות , נתקלתי בסירוב. ( בטענה הדירה שטופה כבר ונקייה).
כשהגענו לדירה מצאנו שהיא בכלל לא נקייה לרבות שיירי מלט על הרצפה ועוד… + ליקויים רבים
ביניהם "סימני רטיבות בבסיס הקירות בפרוזדור כתוצאה מנזילות אינסטלציה ו/או מחדירת מים מחדר רחיצה"
ברצוני לבקר שוב בדירה השבוע ע"מ :
1. לבדוק עוד מספר דברים שלא נבדקו בפעם הראשונה. ( לדוגמא , שקעי החשמל )
2. בזמן שהגשם הסוער יורד בגג , זו ההזדמנות מצויינת בה אוכל לראות בקלות אם ישנה נזילה בגג קירות
( שמתי לב שהמהנדס לא בדק אילו ויזואלית את הגג שהיה נראה לי עם סימנים מוזרים…)
האם הוא מחויב לאפשר לי להיכנס ?
מה החיוב של הקבלן בנוגע לביקורים כאלו בדירה (בתאום) , לפני מסירת המפתח ?
בתודה מראש
מרדכי
מרדכי שלום,
יש לבחון את הוראות החוזה בעניין ביקורים בטרם הגיע מועד המסירה, חוששני שאין זכות בדין (אם אין בהסכם) שמאפשרת הגעה.
שים לב שבמעמד מסירת המפתח יערך פרוטוקול מסירה, שם אתה כמובן רשאי להצטייד במהנדס מטעמך ולפרט בפרוטוקול המסירה את כל הנזקים שניתן להזהות בעין.
בהצלחה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
03-6329444
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים