חתמתי על חוזה לרכישת קופה רושמת ובייק אופיס לעסק, ואני מעוניין לבטל את העסקה תוך 14 ימי עסקים לפי החוק. בחוזה מצוין שדמי הביטול הם 30% מהעסקה, אך אני מבין שהחוק מתיר גביית עד 100 ש"ח או 5% בלבד. חשוב לציין שהקופה עצמה (החומרה) הותקנה אצלי בעסק וחוברה לאינטרנט, אך לא נעשה בה שימוש כלל, והחנות עדיין לא נפתחה. מדובר בקופה רגילה הקיימת במלאי ולא הוזמנה במיוחד עבורי. בנוסף, הבייק אופיס לא הותאם או שונה לצרכיי, והוא אמור לעבור שינויים מסוימים אך הדבר לא נעשה עדיין. האם הסעיף בחוזה חוקי, ומה זכויותיי במקרה זה?
היום הוא היום ה-14 מאז חתימת העסקה, ופניתי לסוכן שמכר לי את המוצרים ומולו חתמתי על העסקה. הפנייה נעשתה גם בכתב וגם בהודעת וואטסאפ. הסוכן העביר את הפנייה למנהל החברה, אך המנהל טרם חזר אליי. האם הפעולות שביצעתי עומדות בדרישות החוק לביטול עסקה, ומה עליי לעשות במידה והמנהל ממשיך להתעכב במתן מענה?
שלום,
החוק עליו אתה מדבר (ביטול בתוך 14 יום) הוא חוק הגנת הצרכן. חוק הגנת הצרכן חל על צרכנים. החוק מגדיר "צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;
כיוון שאינך צרכן על פי החוק – החוק לא חל עליך, כלומר אין לך זכות שבדין לבטל את עסקה בתוך 14 יום.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים