שלום, רכשתי ביטוח אובדן כושר לעיסוק ספציפי.
לפני כשנתיים חליתי ותבעתי את הביטוח לצד הגשת תביעה לביטוח לאומי.
בביטוח לאומי קיבלתי ומקבלת קצבה (אובדן כושר 65%) ובביטוח הפרטי דוחים אותי שוב ושוב.
לאחר ערעור נשלחתי לבדיקה אצל רופא שלהם שקבע שאני יכולה לעבוד בעבודה סבירה וכו והסבתי את תשומת ליבם שהפוליסה שלי היא עיסוק ספציפי. הבטיחו לבדוק לאחר שאמרתי להם שאם לא יאשרו אני תובעת כי חלף המון זמן. מה החליטו לעשות? להמתין 30 יום ואז לבקש מסמכים נוספים שלא התבקשו עד כה (ציינו במכתב שלהם שלא התבקשו עד כה).
אני מרגישה שהם מושכים אותי ורוצה להגיש תביעה.
שאלתי היא אלו חוקים אני צריכה לבדוק ולמצוא על איזה סעיפים בדיוק אני מגישה את התביעה?
הסכום שהם חבים לו עובר את הרף בתביעות קטנות ולכן זו חייבת להיות תביעה.
תודה
סיון שלום,
איני ממליץ להגיש תביעה באופן עצמאי שכן מדובר בנושא מורכב, ובכל מקרה במסגרת התביעה נתבעים גם סעדים לעתיד, לרוב תוך תמיכת הטענות בחוות דעת רפואית.
בית המשפט לתביעות קטנות אינו ערוך לדון בתיקים כאלה.
מומלץ לפנות עם מלוא הפרטים לעו"ד העוסק בתחום אשר יוכל לייעץ לך כיצד נכון להתקדם.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים