קיבלתי פסק דין בנזיקין, פסקו לי חיוב של 30% מכלל התביעה. בפסק הדין מופיעים הסכומים הרלוונטיים לאותם ה30%, והיות והיה עוד נתבע שהוא חייב ב50% מהנזק והתובע חוייב ב20% מהנזק כאשם תורם. בפסק הדין נאמר גם שהחיוב הזה הוא ביחד ולחוד. אני לא מבין את המשמעות של ביחד ולחוד. אם נפסקו סכומים מוגדרים לכל אחד, האם המשמעות היא שאם אחד החייבים לא ישלם החייב האחר חייב בכל סכום התביעה? אודה לכם אם תואילו בטובכם לתת לי מענה מוסמך לשאלה זו.
תודה.
יוסף שלום,
במצב שבו יותר ממעוול אחד אחראי לנזק, לעניין היחסים בין המזיק לניזוק, יש את עקרון ה"אחריות ביחד ולחוד". המשמעות היא שניתן לראות בכל אחד מהמעוולים יחד כאחראי לגרימת כלל הנזק, או לראותם כאחראים יחדיו לנזק כולו.
אולם, מאחר ובפסק הדין נקבע כי עלייך לשלם רק 30% מסך התשלום הכולל (בהנחה שאלו העובדות), עלייך לשלם את ה-30% בלבד.
אתה מוזמן לפנות למשרדי לצורך קבלת ייעוץ וסיוע משפטי בעניינך. 03-7700022
בברכה,
גל השחר, עו"ד
050-3883833
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים