שלום רב, הסכם השכר שלי מול המעסיק כולל שכר בסיס ובונוס על כל מכירה. לפני כשנה יצאתי ללימודים באישור המעסיק ורק השנה עובדת נוספת במשרד הנמצאת חצי משרה בלבד, מגבה אותי בעת היעדרותי. המעסיק הודיע לי שמהחודש מאחר ואינני נמצאת יומיים בשבוע לטובת לימודים, מי שעונה אחרון לשיחה מול הלקוח אפילו אם רק מדובר בגביית הכסף או העברת טפסי ההתקשרות, יקבל את הבונוס שבפועל שייך לי. לא רק שאין הגיון ניהולי ומכירתי בהחלטה זו שהרי אם מכרתי ללקוח את המוצר ובהעדרי הוא התקשר לבצע את התשלום, אין כל הגיון שלא אקבל את הבונוס השייך לי ואמור להגיע אלי לפי הסכם השכר שלי. ההחלטה הזו של המעסיק למעשה פוגעת משמעותית בשכר שלי וגם מותירה אותי לעשות בדיוק את אותם תהליכי מכירה רק חלילה לא לפספס את שיחתו האחרונה של הלקוח שמה הבונוס יימחק משכרי. האם החלטה זו של המעסיק היא הפרה של הסכם השכר שלי ? תודה מראש .
רחל שלום,
הנושא הוא מעט בעייתי אבל שינוי בקבלת הבונוסים שמוביל לפגיעה בשכר יכול להוות בהחלט הרעת בתנאים והפרה של הסכם העבודה.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים