שלום רב, שאלתי היא כזו:
האם קיים חוק האוסר אפלייה של סטודנטים על רקע כמות המשמרות שהם יכולים לתת ?
התראיינתי לעבודה שרשמה במודעתה כי הינה מתאימה ביותר לחיילים משוחררים ולסטודנטים ואף נאמר לי בטלפון כי ישנה גמישות מרבית עם המשמרות אפילו בתקופות מבחנים.
בראיון המראיינת, שהיא גם מנהלת הסניף, הרימה גבה כאשר ראתה שאני לומדת ואמרה כי היא מעדיפה להעסיק מישהו שיכול לתת לה משרה מלאה ולא רק משרה חלקית בימים מסויימים. אני אדגיש כי מדובר בעבודת מלצרות/בר ב- 3 משמרות (בוקר,צהריים,לילה) המראיינת אף הוסיפה ואמרה כי בטוחה שעל פי הרקע שלי במתן שירות לא יהיה לי קושי להשתלב בעבודה ובטוחה שמבחינה מקצועית אני כן מתאימה. ולבסוף אף הוסיפה שאני צריכה לחפש עבודה בעלת גמישות רבה יותר שכן לדעתה עבודה ספציפית זו בתחום המסעדנות אינה מספיק גמישה.
אשמח להתייחסותך.
בפועל, עצם היותך חלק ממגזר הסטודנטים אינה יכולה לשמש טענה לאפליה מכל סוג.
החוק מאפשר הפליות על בסיס דת גזע ומין, אולם יש עבודות שמצריכות יותר משמרות וזכות המעביד לקחת את מי שיכול להעניק לו את המשמרות הללו
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים