אנו שני אחים יש לנו אמא סיעודית לא מתפקדת ולא מדברת(אלצהיימר) גרה בבית עם מטפלת 24 שעות.
אני הייתי אפטרופוס על גוף בלבד על אמא. ואבי ז"ל ניהל את ענינהם.
הגשנו בקשה לאפוטרופוס אח שלי חתם אצל עו"ד שאני אהיה אפוטרופוס אך ורק על כספים .
ולא על נדלן. הוא חושש שמא הוא יפלוש לבית ואני אוציא אותו.
יש דבר כזה רק לכספים.
אין דבר כזה כי בתוך האפוטרופסות לגוף, תבקש להתמנות רק למקרה של פגיעה גופנית – מוטורית לעומת נפשית, כך גם אין דבר כזה שתתמנה להיות אפוטרופוס לרכוש שאינו כולל את כל רכוש החסוי.
אחיך יכול לחשוש או לא לחשוש מפני המינוי שלך. אתה לא מחוייב עליו אלא מתוקף תפקידך עליך להצליח למקסם את הרווחים של החסויהף אימכם. יחד עם זאת לא ידרשו, מקום בו עד כה הנכס של האמא לא היה מושכר, להשכיר את הנכס בכל מחיר וגם במקרה של הוצאת אחיך מהבית. מסימום ישאלו שאלות הבהרה מהאופוטרופוס הכללי ואתם תענו את שהיה נהוג כל השנים…
בהצלחה
חיה לזר נוטקין , משרד עו״ד וגישור
פארק המדע – רחובות
גירושין l אפוטרופסות l הסכם יחסי ממון l סכסוכי ירושה l פירוק שיתוף במשק (מושבים) l צוואות l מזונות l שלום בית l כתובה l אבהות
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים