רכשתי אריחי קרמייקה לריצוף בית חדש הנמצא בתהליך בנייה. ההזמנה בחנות בוצעה על סמך אריח מסויים שבחרתי ונרשמה בהתאם למספר המק"ט הרשום עליו.
האריחים סופקו לאחר מספר ימים והרצף החל עבודתו.
במהלך עבודתו ביקרנו אני ורעייתי באתר הבניה ( הבית נבנה במקום המרוחק כ-150 ק"מ מבית מגורינו) והתאכזבנו ממראה הריצוף, תוך פליאה על בחירתנו הבלתי מוצלחת.
זמן מה לאחר מכן, הרצף ביקש לשלוח לו כמות נוספת של אריחים וכשזו סופקה, הסתבר שהיא שונה שהאריחים שסופקו והודבקו כבר במרבית הבית. בבדיקה שערכתי התברר באופן ודאי שהאריח שבחרתי בחנות זהה לחלוטין לאריחי המשלוח הנוסף ושונה מהאריחים שסופקו והודבקו כבר. ( רק אז הבנו את פשר האכזבה מ "בחירתנו" )
בפנייתי לנציגי שרות הלקוחות , הטילו עלי את האחריות ( היה עליך לבדוק את האריחים טרם שהודבקו) . הם שללו מכל וכל את בקשתי לשאת בכל ההוצאות הכרוחות בהחלפת הריצוף השגוי בריצוף אותו הזמנתי ( קרי- אספקת הריצוף אותו בחרתי, פירוק הקיים והדבקת החדש).
שאלותי: האם מחובתי לבדוק את האריחים טרם הדבקתם? האם יש בידי כלים מקצועיים להבחין בטעות או שוני ? האם כדאי לי לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות וכיצד עלי להערך לשם כך?
בברכה ,
אבי.
לא הייתי נחרצת כפי שהשיבו לך בשירות הלקוחות ולוא מהטעם כי סופק לך מוצר שונה מזה שרכשת. ערוך בדיקה האם במסמכי ההזמנה בית העסק מתריע כי ייתכנו שינויים באריחים וכי חלה על הלקוח החובה לבדוק את האריחים במעמד קבלתם; ככל שלא כך, הגש תביעה בשים לב לעלות התיקון ועלות האריחים החדשים הדרושים. תביעה קטנה מוגבלת בסכום. השב לי בכמה להערכתך הנך מעריך את הנזק.
בברכה,
עו"ד שרית לנגה-יצחקי
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים