שלום רב,
אני שוכרת דירה בשכירות משנה (סאבלט) לכחודש ימים.
לאחר שבועיים של שכירות המזגן התקלקל.
בתיאום עם השוכרים שנמצאים בחו״ל הזמנתי טכנאי שהחליף חיישנים (יצא יקר מהמצופה- 770₪).
עבר יום שהכל עבד כשורה, ולאחריו המזגן שוב אינו עובד.
שאלותיי הן:
א. האם על הטכנאי לתקן שנית ללא שום חיוב? (גם לא חיוב עבור הביקור). אם הוא מגלה שאין אפשרות לתקן (כפי שהזהיר בביקורו הראשון), האם עליו להשיב לי את כספי? אם כן, האם אני צריכה בכל זאת לשלם לו עבור שני ביקורים?
ב. כיוון שהסכום ששילמתי עבור תיקון המזגן גבוה ממה שאני והשוכרים שיערנו, האם הם יכולים חוקית להתנגד להשיב לי את הכסף? (אני מזכירה שאני רק שוכרת המשנה, והם ישובו להתגורר בדירה עוד כשבועיים).
תודה רבה מראש!
לשאלתך הראשונה, על פניו הטכנאי צריך להגיע ולתקן את המזגן. הנך מציינת כי הטכנאי טען כי ייתכן ולא ניתן לתקן. ככל שהוא צודק והוא פועל במקצועיות וביושרה אזי ייתכן ואין טענה כלפיו. מדוע שישיב לך את כספך? הוא הרי בא והשקיע מזמנו ועבד. העובדה שהמזגן לא תוקן ככל שמדובר בסיבה שאינה בשליטתו אינה אומרת שלא מגיע לו כספו.
שנית, על השוכרים להשיב לך את כספך, אלא אם יוכיחו שלא היה מקום לשלם סך כפי ששולם עבור התיקון. בכל מקרה, אם נתנו הסכמתם לתיקון, אין סיבה שלא ישלמו.
בברכה,
עו"ד שרית לנגה יצחקי
תודה רבה לך שרית על תשובתך.
כוונתי היתה, אם התיקון לא צלח, האם אני יכולה לבקש שיקח בחזרה את החיישנים החדשים שהתקין וישיב לי עלותם (כאשר התשלום על הביקור בלבד ישאר אצלו).
שוב תודה.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים