אני כיום עוסק מורשה, ועכשיו אני פותח חברה כי אני גודל, ויש לי תביעות להגיש נגד כמה עסקים שרימו אותי וכדומה, האם עוסק מורשה שנהפך לחברה יכול לתבוע בשם החברה על עוולות עיסקיות שנעשו לי שהייתי עוסק מורשה? (חשוב לציין שפשוט גדלתי וכל הפעילות שלי עברה לחברה).
שלום ערן, אין מניעה להגיש תביעות ע"ש העוסק המורשה שלך. כל עוד לא סגרת את מספר העוסק ברשויות ובהנחה שזה מספר תעודת הזהות שלך, אתה יכול להגיש את התביעות.
אני אמרתי שנהפכתי לחברה בעמ, וכל הפעילות עברה לחברה בעמ שפתחתי, אני יכול לתבוע בשם החברה בעמ על דברים שקרו לפני פתיחת החברה בעמ?? או שחייב לתבוע רק בשם העוסק מורשה?
ערן, לנתבעים אין יריבות חוזית/משפטית עם החברה בע"מ מפני שהיא לא היתה קיימת בזמנים הרלבנטיים. לכן, אני ממליץ לך להגיש את התביעות בשם העוסק מורשה.
בהצלחה.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים