שלום, אימי כבת 65 עדיין עצמאית אך לא יציבה נפשית, נוהגת לפנות למיון בית החולים לעיתים יותר ויותר תכופות עם תלונות שונות. (בגלל צורך בתשומת לב שלצערי אין לי אפשרות לספק לה כרגע..) הדבר גורם להיווצרות סכומים גדולים של כסף שהקופה דורשת (קופת חולים כללית) ושאין באפשרותי נו לשלם.. מה עושים? כפי שציינתי אני האפוטרופוס שלה, בקשתי שפשוט יסרבו לקבל אותה במיון אך הוסבר לי שזה בלתי אפשרי. תודה
תניה.
באופן עקרוני האפוטרופוס לא יכול למנוע מחסוי, אימך במקרה זה, לפנות לקבל טיפול רפואי. כל עניינו של האפוטרופוס בפן הגופני מסתכם בזה שהאפוטרופוס צריך לוודא כי לא נחסך מהחסוי שום טיפול רפואי שדרוש לו. משכך, וככל שאת סוברת כי "אימך ירדה מהפסים" את יכולה לנסות ולכפות עליה מגורים בבית אבות בהשגחה. שימי לב כי לא תמיד ניתן לכפות מעבר להשגחה בלי הסכמת החסוי, אף שיש לו אפוטרופוס
בהצלחה
חיה לזר נוטקין, משרד עו"ד וגישור
רח' פלאוט 10, פארק המדע, רחובות
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים