אימי 88, התאלמנה לפני חצי שנה. לפני כחודש חתמה על צוואה אצל עורך דין שאליו הלכה.אנו 4 ילדים.בצוואה מקבלים רק 2 אחים.(אני מסודרת ולא איכפת לי).אחיי לא צעירים אך כלכלית מצבם רעוע..אבי בעודו בחיים גם חשב על חלוקה זו ואימי הולכת בדרכו.
לאימי מטפלת שעתיים ביום.היום המטפלת אמרה שכניראה יש התחלה של סניליות ובלבול ועקשנות יתר. עניין בעיית הזכרון מוכרת לנו.
כמו כן לאימי בעיית ברכיים בדרגה גבוהה והיא לוחצת שרוצה להינתח. אני לא בטוחה שהיא תעמוד בטראומת הניתוח והשיקום הקשה.לכן מצד אחד מתבקשת הערכת מסוגלות ומצד שני והיה והמעריך יגיד שהיא בתחילת מחלה קוגנטיבית לא הייתי רוצה לקלקל את צוואתה.מה עושים במקרה כזה?
ממה שאת מתארת יש לבחון בקשת אפוטרופוס גוף ורכוש או רק אחד מהם. וכן אם מצבה עדיין מאפשר זאת והמצב הקוגנטיבי מאפשר זאת יש לבחון להכין לאמך יפוי כח מתמשך שאמך תיפה כוח לאדם שסומכת עליו שידאג לאינטרסים שלה כאשר כבר לא תוכל להבין מצבים משפטיים.
בנוגע לצוואה כל עוד לא תוגש התנגדות מצד אחד היורשים או צד ג' הצוואה תאושר בצו קיום צוואה כלשונה. במידה ותוגש התנגדות זו כבר שאלה רפואית אם הייתה כשירה לצוות בצוואה והבינה את המשמעות של הצוואה.
משרדנו מוסמך לערוך יפוי כח מתמשך מוזמנת לפנות בנייד: 0525407233.
עו"ד סטרול.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים