הדייר שלי שילם את דמי השכירות של חודש ספטמבר באיחור, ועל דעת עצמו קיזז סכום שהוא טוען שאני חייבת לו מחודש יונואר 2015 (תשלום ארנונה שהיה באחריותי ). הוא אמר לי את זה רק בתחילת שנה זו ולמרות שאני ביקשתי שיעביר אלי חשבונית וקבלה כדי שאבדוק את העניין לפני שאני מאשרת, הוא מסרב לענות לבקשתי. זה פשוט עוד פרק במשחק מכוער שהוא התחיל בתחילת שנה זו. הוא מפר את החוזה. החוזה נגמר רק בחודש ינואר 2017. מה הצעד הכי נכון כדי לטפל בעניין זה? תודה מראש, שרון
שלום שרון,
נראה כי תקופת השכירות כבר הסתיימה. אם הדייר חייב לך כספים, בגין נזקים שגרם או קיזוזים שערך שלא כדין, יש לך האפשרות לתבוע אותו בבית המשפט (בית משפט לתביעות קטנות עד סכום של כ-32,000 ש"ח).
לעניין הקיזוז – ראשית, יש לראות אם החוזה מגביל את זכות הקיזוז של הדייר, שאז אין לו כל זכות לעשות כן. שנית, ואם החוזה לא מגביל את זכות הקיזוז שלו, אז הוא רשאי לכאורה להודיע על הקיזוז, אך ההודעה צריכה להיות מפורטת ומגובה באסמכתאות.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים