במשך שנתיים ושבעה חודשים עבדתי כמדריכה במוסד חינוכי. בסוף שנת הלימודים סוכם איתי שאני ממשיכה לעבוד שם גם בשנה הבאה. כשלושה שבועות לפני תחילת שנת הלימודים הנוכחית נתבקשתי ע"י הנהלת המוסד לחפש לי מקום עבודה אחר.
בקשתי פיצויים כפי המגיע לי על פי חוק אולם העניין התמהמה. נכון לעכשיו כבר למעלה מחודש הם טוענים שכרגע הפיצויים תלויים באישור ממס הכנסה. האם יש דבר כזה? מה עליי לעשות על מנת לזרז את ההליך הזה של קבלת הפיצויים?
תודה.
רינת שלום,
ראשית, עליך למלא טופס 161א (ניתן להוריד מהאינטרנט) ולהעביר למעסיק ולאחר קבלת טופס 161 מלא וחתום מהמעסיק עליך לפנות לפקיד שומה במס הכנסה ולקבל פטור ממס או סכום של מס שעליך לשלם בגין הפיצויים (זה נעשה באותו יום שאת ניגשת לפקיד השומה).
אם המעסיק פתח לך קרן פנסיה והפריש לשם חלק מפיצויי הפיטורים, עליו לפנות אל חברת הביטוח להעביר להם את טופסי 161 ולדאוג לשחרור הכספים ואם יש יתרה לשלם לך מכיסו.
במידה וכל השלבים שציינתי בוצעו, את יכולה לכתוב מכתב למעסיק ולחברת הביטוח עם העתק למפקח על הביטוח ולדרוש לקבל את הפיצויים באפן מידי וככל ולא יתקבלו תפני לבית הדין לעבודה ותתבעי פיצויי הלנת פיצויי פיטורים. זה לרוב מזרז את התהליך.
בברכה,
סיון שטינברג – פליישר עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים