כידוע לי ועל פי חוק המקרקעין, פרק ו', בתים משותפים, תשכ"ט-1969 נקבעים דמי ועד על פי שטחה של הדירה ביחס לרכוש המשותף.
כרגע בבניין שלנו נגבה סכום שווה לכל הדירה (220 ₪) למרות הפערים הגדולים בשטחי הדירות השונות – 15 דירות בנות 75.5 מ"ר ו-14 דירות בנות שטחים מ-85 עד 142 מ"ר.
פניתי בעניין הזה לועד והוא יזם אסיפה שבה היו הויכוחים הרבים והדיירים לא הגיעו להסכמה.
השאלה שלי:
– כיצד לגרום לדיירים לאכוף את החוק?
עניין נוסף: כידוע לי דמי ועד הבית נועדו לכסות את כלל ההוצאות כגון חשמל בכניסה לבניין, ניקיון חדר המדרגות, דמי שימוש במעלית, נזילות בצנרת הבניין וכל'. על פי חוק, לוועד הבית הסמכות לאשר תיקונים שוטפים בבניין.
השאלה:
– האם דיירי הבית המשותף נושאים בחלק היחסי לרכוש המשותף גם בעניין השיפוצים הנרחבים כגון החלפת דלתות פנום ואינטרקום, פוליש של ריצוף או צביעת הלובי?
– האם דמי ועד הבית נועדו לכסות גם את ההוצאות הללו?
בכבוד רב
אלזה
בהתאם לחוק המקרקעין והפסיקה מספיק דייר אחד שמתנגד לשלם מעבר למה שהחוק קבע -קרי לפי שטח יחסי ואז על כלל בעלי הדירות בבניין לשלם לפי חלק יחסי כקבוע בחוק המקרקעין לשם אכיפה ניתן להגיש תביעה כנגד הנציגות למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך הדבר חל גם לגביי הוצאות שיפוצים ברכוש המשותף.
A lot of thanks
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים