שלום רב, לפני כחודשיים התחלתי לעבוד בתור מאבטחת טיולים ומגישת עזרה ראשונה במסגרת התפקיד עברתי השתלמות ירי באקדח והשתלמות מגישי עזרה ראשונה, חתמתי על חוזה כי אני מתחייבת לעבוד בחברה ל100 ימי עבודה ובמידה ואפסיק לפני אשלם להם 20 ש"ח על כל יום שבו לא עבדתי. לאחר שבחודש הראשון לעבודתי נתנו לי לעבוד 3 ימי עבודה החלטתי כי בקצב הזה אני גם לא ארוויח כסף וגם לא אשלים את ההתחייבות. ואז קראתי בזכויות המאבטחים כי: "השתתפות העובד במטווח ואו בהשתלמות מקצועית ואו בריענון ירי תהיה על חשבון המעסיק בלבד. המעסיק יישא בעלות מלאה של המטווח, הציוד בעבור המטווח וכל הכרוך בו ואו ההשתלמות ואו ריענון הירי ולא תנוכה השתתפות כלשהי של העובד". לאחר שביקשתי להתפטר והתעמתתי עם מעסיקי לגבי הפרטים הנ"ל אמר לי כי חתמתי על חוזה לפיו אני מתחייבת ל100 ימי עבודה, מה שבאמת קרה.
שאלתי היא האם זה חוקי מצד המעסיק שלי לדרוש ממני את הכסף הנ"ל והאם יש איזושהי דרך להשתחרר מההתחייבות הזו.
אודה לתשובה מהירה
בתודה מראש
מטר
כמו כן, ניתנו לי 4 ימי קורס עליהם קיבלתי 150 ש"ח לכל יום (כשהיו ימים שהייתי שם 12 שעות) ולא שולמו לי נסיעות וכמו כן עברתי הכשרה פנימית של החברה כמגישת עזרה ראשונה וגם על היום הזה לא קיבלתי שכר
מטר שלום,
מעביד אכן יכול להטיל קנס כנגד סיום מוקדם של עבודה, לאחר ששילם על השתלמות.
מה שציטטת הם חובת המעביד לממן את ההשתלמות ואת ימי העובד בתקופת ההשתלמות.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים